Välkommen

Dan-Erik Sahlberg

Information
Namn:

”Late bloomers” brukar man kalla konstnärer som debuterar i
mogen ålder. Men även om Sånger från andra sidan (2015) är Dan-Erik Sahlbergs debut som soloartist är det ingen musikalisk duvunge som släpper en skiva.

Han har ett musikaliskt förflutet som keyboardist och sångare med band som Hoppets Horisont, Terranova och spelade i många år tillsammans med Bengt Johansson. Som flöjtist har han också spelat allt från folkmusik till klassiskt och anlitats i många sammanhang. Under många år har musiken fått stå i bakgrunden för en framgångsrik karriär som förläggare och projektledare i gränslandet mellan kyrka, kultur och samhälle. För närvarande är han programchef på Sigtunastiftelsen. Han bor i Örebro med sin familj.

Men en svår infektion för några år sedan, som sånär hade
kostat honom livet, blev startskottet för den kreativa process och musikalisk nystarten som nu resulterar i albumet Sånger från andra sidan. I
processen som följde av att bokstavligen varit i ”dödens väntrum” kom musiken och sångerna starkt tillbaka i hans liv.

- Jag förstod att jag måste ställa in den inre kompassrikningen igen, ta tillvara på livet och göra ”rätt” saker i fortsättningen och då var det som om musiken och texterna började flöda fram inifrån, berättar han.

Han bestämde sig också för att förverkliga en gammal dröm om
att lära sig spela gitarr och med det ”nya” instrumentet i händerna kom sånger och texter, reflektioner över de stora existentiella frågorna om livet, döden, tron och kärleken.

Man kan i Dan-Erik Sahlbergs musik höra influenser från
såväl svenska artister som Tomas Andersson Wij och Peter Le Marc som amerikska singer-songwriters som Jackson Browne och James Taylor.

Musikalisk lekfullhet och kvalitet i kombination med ärliga
och starka texter om livets skönhet och skörhet – så skulle man kunna definiera Dan-Erik Sahlbergs musik.

 

Produktioner med Dan-Erik Sahlberg