Välkommen

Manna

Information
Namn:

Historien om Manna börjar på Musikhögskolan i Göteborg under tidigt 90-tal. Där träffades 8 st blivande musiker som började utforska musikens värld tillsammans.
En väg som fick ett bredare uttryck i gruppens gemensamma kristna tro och som ledde till spännande musikaliskt engagemang i det gemensamma gudstjänst livet.
Men Mannas värld och publik är större än så.
Manna är en musikgrupp som rör sig obehindrat mellan musikstilar och som inte räds att improvisera. Från starten 1994 så har Mannas musicerande präglats av ett alldeles eget sound och med totalt 4 produktioner i bagaget är det lätt att höra att gruppen går från klarhet till klarhet.
Manna har länge haft ett gott öga till författaren Tomas Sjödins texter. Det finns en musikalitet i det Sjödinska språket som gruppen velat utforska och som hitintills resulterat i att två skivor gjorts i samarbete med Sjödin. Mannas musikaliska form är aldrig förutsägbar. Här finns inga musikaliska klichéer utan en musikalisk frihet som är djupt tilltalande. Mannas lätt vemodiga och förtröstansfulla musik och Sjödins hoppfulla vardagstexter smälter samman i en förunderlig enhet.
Manna har medverkat i gudstjänster av olika slag, på TV och i Radio samt givit konserter i eget namn.

Sagt om Manna och Hemlängtan
"Mina vänner i gruppen Manna har med nya Hemlängtan gjort sin bästa cd hittills. Det musikaliska grundreceptet är sig likt: en botten av skandinaviskt färgad jazz, lager av visa, psalm och country, toppat med någon hemlig ingrediens som harmonierar de olika kompositörernas stilar i ett gemensamt sound."
Mattias Agnesund

Produktioner med Manna