Välkommen

Peter Bergstrand

Information
Namn:
Webb: http://www.peterberg...

Peter Bergstrand är mannen bakom kända lovsånger som "Kom Du helige" och "Värdig är Du". Sånger som introducerades i mitten av 90-talet via TMU:s klassiska inspelningar som än idag finns med över Sveriges mest använda lovsånger.

Peter har lång erfarenhet som låtskrivare, lovsångsledare och sångare. När han gick på Team Med Uppdrags bibelskola "Livskraft" i slutet av 80-talet, upplevde han en väldigt stark längtan efter att få sjunga och skriva sånger till Gud. Under denna period fick också Peter för första gången pröva sina vingar som lovsångsledare och låtskrivare. Den längtan och kallelse han upplevde då har sedan kommit att prägla hans fortsatta musiktjänst. Sedan -94 har Peter varit engagerad som musiker och lovsångsledare i Söderhöjdskyrkan (EFK) i Stockholm. Han har också stor erfarenhet av att spela och sjunga i många andra kristna sammanhang runt om i landet och han rör sig gärna över samfundsgränserna med sin musik.

År 2008 släppte Han sin första skiva i eget namn, "En liten stund, en evighet", som är en liveinspelning från "Onsdagsmässan"i Söderhöjdskyrkan. Skivan innhåller 12 sånger på svenska och Peter har skrivit hela 11 av sångerna.

Sagt om skivan:
"Skivan andas vila och förtröstan och fyller lyssnaren med en slags grundglädje som är svår att sätta ord på" / Urban Thoms - Svenska Journalen.

"Bergstrands sånger ger harmoni. Jag sjunger med och känner att Gud är nära" / Peter Stolpestad - Pingst.nu

Till vardags arbetar Peter med socialpsykiatri och stödjer psykiskt funktionshindrade människor. Han är gift med Wiveca och tillsammans har de barnen Isabella och Jonathan.

Produktioner med Peter Bergstrand