Välkommen

- Davids Hjärta 62

Du Gör Allting Nytt är ett ovanligt spännande skivprojekt. Vid första anblicken kanske det ser ut som vanligt. 12 lovsånger på svenska. Originalsånger blandat med covers. Men det är också en skiva med enbart kvinnor. 11 kvinnliga låtskrivare. 10 kvinnliga artister.

Initiativtagaren Jeanette Alfredsson berättar:
- "Jag tänkte så, innan min första skiva kom ut...inte kan väl jag".

Tanken att göra en skiva av och med bara kvinnor har hon burit på länge.
-"Vi är inte så bra på att ta för oss och ta plats. För män är det inget konstigt, men vi tar hellre ett steg tillbaka. Men frågan är ju hur vi förvaltar det Gud har lagt ned i oss. Det är ju faktiskt ett ansvar att använda det vi har fått som gåva från Gud, säger Jeanette.
- "jag var lite nyfiken på om tjejer och killar skriver lovsång på olika sätt och jag hade kanske tänkt mig att det skulle bli mycket "Jesus jag älskar dig", men det här var sånger av både proklamation och glädje, tillbedjan och bön, rop och förtvivlan", berättar Jeanette.

"Du gör allting nytt" har producerats av erfarna producentteamet Johan Åsgärde, Mattias Frändå, Oliver Lundström. Elva av sångerna är helt nyskrivna, den tolfte, Segerns krona, är en översättning av Darlene Zschechs storsång "Victor´s Crown". Låtskrivarna sjunger sina egna sånger förutom Cajsa Tengblads bidrag "Du är min källa" som sjungs av Hanna Ekstedt och "Du som är innan något annat blev", skriven av Susanne Christensson men som framförs av Maria Gustin Bergström.

Sånger som ingår i paketet
Låt allt som andas (Ps 150)
Du gör allting nytt
Segerns krona
Mitt hjärtas sång
Jag ska tillbe Dig
Vår hjälpare (Ps 121)
Du är min källa
Jag ber om Din frid
Jag prisar Dig för Du är
Vår tro
Jesus
Du som är innan något annat blev


Davids Hjärta

För att ta del av Davids Hjärta måste du vara prenumerant och inloggad.