Välkommen

- Davids Hjärta 75

För två år sedan släpptes debutskivan ”Möt oss här”. Två år fullmatade med resande, sång och undervisning där Josefina mött lovsångsledare runt om i landet för att dela med sig av sina erfarenheter och vad Gud har lagt på hennes hjärta.
- Det som gör mig allra gladast är när jag får höra att man använder sångerna i sina församlingar, det är ju det som har varit målet hela tiden, säger Josefina. Nya skivan är ett teamwork hela vägen, förklarar Josefina. Emil Sydhage har producerat även denna gång, och samma musiker har medverkat som på första skivan: Anton Lövgren på piano, Pelle Nylén på gitarr, Rikard Stenlund på trummor och så övriga instrument Emil Sydhage.

– Musikerna har varit med och format låtarna väldigt mycket och Emil har gjort arrangemangen, hittat kostymen för låtarna, berättar Josefina.
- Jag har varit med och skrivit 8 av skivans sånger tillsammans med vänner. Det har blivit så att jag har investerat ännu mer av mitt hjärta, att skivan har blivit en ännu större del av mig själv den här gången, säger Josefina.

Medkompositörer är bland annat David André Østby ”som är så duktig att tänka ur församlingens perspektiv”. Tillsammans med Johan Åsgärde och Tommy Sjöström har Josefina skrivit sången ”Frihet har ett namn” som även släppts som singel.
– Den handlar om hur Gud lossar bojor och att vi som Guds folk ska sträcka på oss. Den här sången har blivit en av mina egna favoriter på skivan. Jag känner att den har något nytt över sig, något som ligger på Guds hjärta, säger Josefina.

En av Josefinas hjärtefrågor handlar mycket om en längtan efter enhet i församlingen. Att vi ska enas i vår längtan efter Gud, i vår bön och i vår lovsång.
– Till exempel längtar jag efter att vi ska enas över generationerna. Jag vägrar att tro att lovsång ska vara något som splittrar församlingar. Det här ligger väldigt starkt på mitt hjärta. Vi är alla skapade för att tillbe och det blir så starkt när vi gör det tillsammans, säger Josefina.

Josefina längtar också efter att få fortsätta måla en bild av Gud som den varma fadersfamnen, fylld av storhet och godhet.
– Jag tänker väldigt lite på perfekta egna sånginsatser utan mer på hur vi kan få fram det här budskapet och forma en sång så att bilden av Gud blir tydlig. Jag längtar efter en stark, attraktiv och innerlig lovsång i våra kyrkor, säger Josefina. Och en hel del av just detta har hon fått uppleva när hon rest runt och haft inspirationshelger om lovsång under de senaste åren. Josefina beskriver det starka engagemang och den stora kärlek hon har mött ute i församlingarna. Så mycket tid som läggs ner av så många.

Sånger som ingår i paketet
Frihet har ett namn
Enade i kärlek
Låt oss få se
Skapelsens Herre
Hjärtats Herre och kung
Det finns ingen som vår Gud
Jag vet vilka tankar
Varde frid
Bygger mitt liv
Led mig vidare
För mig hem
Låt Din vilja ske


Davids Hjärta

För att ta del av Davids Hjärta måste du vara prenumerant och inloggad.