Välkommen

- Davids Hjärta 78

Johan Åsgärde hittade sin sanna identitet i mötet med Jesus. Trots att han är en etablerad låtskrivare med kontrakt med ett stort profant musikförlag så drabbades han av en djup depression. När han var helt körd i botten hade han ett livsförvandlande Gudsmöte. Ä Jag hittade min identitet i Jesus. Depressionen kunde inte styra mig längre, inte bestämma över mig och min framtid, säger Johan. Det som hände där är upprinnelsen till det nya albumet som också heter Identitet. En annan viktig del av bakgrunden är rörelsen Noise Village som Johan är initiativtagare till. Redan innan det omvälvande mötet med Jesus hade Johan börjat samla människor omkring sig som delade samma längtan att söka Guds ansikte och tillbe honom.

Produktionen är lite annorlunda eftersom nio av tio originalsånger är skrivna på engelska, av Johan i samarbete med en lång rad låtskrivarkollegor, däribland Brenton Brown, Leeland Mooring, Callie och Wes Strunk, Ben Cantelon, Sean Curran, Kevin Salem och Kristian Stanfield. Den engelska versionen av albumet Identity släpps bara digitalt. Den svenska versionen, Identitet, som ges ut som Davids Hjärta nr 78, har texter som har bearbetats av bland andra Michael Jeff Johnson, Jeanette Alfredsson, Ingalill Vaim Ä och förstås Johan själv.

Ä Hebreerna har ett uttryck som handlar om att känna Gud. Översatt till engelska blir det the divine dance, och det går ända tillbaka till trädgården. Att leva i fullkomlig kärlek, fullkomlig gemenskap. Att känna Gud, med djup, intim vördnad, det är den allra största glädjen, säger Johan.


Davids Hjärta

För att ta del av Davids Hjärta måste du vara prenumerant och inloggad.