Välkommen

3 maj 2010
Morgondagens lovsångklassiker på ny skiva!

I maj så jubilerar Davids Hjärta. Den 24/5 släpps skiva # 50 i denna uppskattade gudstjänstresurs som producerat över 600 lovsånger på svenska.

1993 startades lovsångsabonnemanget Davids Hjärta för att uppmuntra och utrusta kyrkans lovsång. 17 år senare så kommer över 65 % av de 100 mest använda sångerna från Davids Hjärta (källa: CCLI).

"Sjung en ny sång" är skiva nr 50 (!) i denna populära serie. Jubileumskivan med undertiteln Bibelkörer Redux sätter nytt fokus på bibelkören. Redux (ur latinets reducere) betyder att återföra, återupprätta. Lovsången har med åren alltid mer antagit formen av poplåtar med flera verser och refräng. Bibelkören är enkel i formen och lätt att lära sig och mycket användbar i gudstjänstlivet. God teologi garanteras då texterna är direkt från Skriften.

Av ca 110 bidrag så kom 20 bibelkörer med på skivan. Texterna är hämtade från både GT och NT och skivan har en skön musikalisk bredd från sånger i folkton till modern lovsång. Och bland medverkande märks många av våra namnkunnigaste låtskrivare och sångare.