Välkommen

7 februari 2011
Israel Houghton till Sverige!

Äntligen!!! Detta är en nyhet som vi har väntat länge på. Israel Houghton med bandet New Breed kommer till Sverige i maj! Det här är en konsert som inte får missas!

Urban Thoms meddelade den glada nyheten i sin musikblogg i fredags. Han berättar där att det är Tomas Lidéh på Impact Sweden som står bakom bokningen. Konserten blir den 14 maj i Filadelfiakyrkan i Stockholm och med sig har Israel sin komp/kör grupp New breed som han även gjort ett antal skivor med.

Vidare skriver Urban,

"Israel Houghton är ett av de ledande namnen inom modern kristen musik och han är en artist som haft brett genomslag. Israel Houghton & New Breed har nått långt utanför kyrkans väggar, vilket understryks av att de på nytt är Grammynominerade. Två gånger om faktiskt. Israel Houghton har spelat på Grammygalan, uppträtt hos Jay Leno i "The tonight show" och så vidare."

Israel Houghtons musik rör sig mellan olika genrer men den är helt klart inspirerad av gospel. De två senaste albumen - "The power of One" och "Love God. Love People" - har hyllats av recensenter världen över.

Sånger som "Friend of God" och "You are good" har sjungits flitigt på många håll i kristenheten och de är skrivna av just Israel Houghton. Parallellt med sin artistkarriär är Israel en av lovsångsledarna i Lakewood Church i Houston, USA. En stor församling där den ledande pastorn heter Joel Osteen
."

Fredag den 11 februari släpps biljetterna till konserten i Filadelfia, Stockholm.

Läs hela blogginlägget och se två videos med Israel Houghton genom att klicka på länken nedan.