Välkommen

20 maj 2011
Lovsång 11!

Nu är datum och tema för Lovsång11 bestämt. Den 21-22 oktober gästar vi än en gång Kungsports-kyrkan i Huskvarna. Årets tema är: Vart är vi på väg?

Vi har glädjen att meddela att Magnus Malm återvänder. Hans seminarium i fjol var oerhört uppskattat! Vi kommer att fylla på med medverkande allt eftersom.

Priset är inte satt i skrivande stund men inom kort det upp på hemsidan så att du kan anmäla dig. Till dess kan du läsa mer om Lovsång 11 genom att klicka på länken nedan.

Vart är vi på väg?

Vi är alla på resa, vi kommer från något och är där vi är idag tillföljd av oräkneliga orsaker. Val vi gjort själva, vad andra gjort och inte. Omständigheter vi inte kunde rå på, andra vi aldrig försökte. Vi kan se hur Gud har lett oss och vi kan ibland ha funderat om Gud överhuvudtaget brydde sig.

Resan har gått och går genom glödande passion, genom öknar och ödemarker, genom fruktrika perioder, välstånd och frihet. Resan tar oss genom natt och död, genom växande tro och fördjupad förtröstan. Skratt och tårar, lekfullhet och tystnad. Resan fortsätter och i kapp med tiden tar den oss med, rakt in i en oviss framtid.

Lovsången och tillbedjan, i våra personliga liv, våra församlingar och vårt land, är också den på en resa. Från tiden långt innan Mose sjöng sin lovsång efter uttåget ur Egypten fram till våra dagar har resan pågått. Lovsångens resa.

Lovsång 2011 kommer att ställa två frågor som är viktiga att pröva sin tillbedjan, sin kreativitet, sitt ledarskap och sitt liv emot:

Hur kom vi hit?
Vart är vi på väg?

Vi är alla, mer eller mindre, påverkade av vår samtid, vår historia och kyrkans historia. Därför tror vi att detta är angelägna frågor för alla som på något sätt tjänar Gud. Vilka krafter i vår tid präglar och vill både tydligt och subtilt vinna våra lovsångshjärtan?

Det är sällan vi stannar upp och prövar riktningen i kristna sammanhang och traditionens och vanans makt är stark. Vi vill bjuda in till ett tillfälle att ställa in kompassen, knappa in koordinaterna och ta sikte rakt in i Faderns hjärta vart än vägarna sedan bär.

Förhoppningsvis kan vi lära av vår historia och utifrån ett förnyat möte med Gud älska Honom som älskat först. Lovsång 11 vill ge reskost och kraft till att fortsätta tjäna Gud. Framtiden ligger i svaren på frågan:

Vart är vi på väg?