Välkommen

30 augusti 2012
David Åhlén & Jonathan Johansson tolkar Lewi Pethrus!

Löftena kunna ej svika är pingstlegenden Lewi Pethrus mest kända sång. Text och musik skrevs av Lewi Pethrus 1913 sedan hans hustru insjuknat. Pethrus avbröt en predikoresa i landet när han fick beskedet om hennes sjukdom och att läkare förordade ett operativt ingrepp. De båda beslutade att istället sätta sin lit till Gud i bön.

Hustrun tillfrisknade och psalmens två första verser skrevs under bönetiden. Psalmen två sista verser tillkom senare. De skrevs i ljuset av hårda angrepp på pingströrelsen. (källa Wikipedia)

Trots att det är 100 år sedan sången skrevs så är den lika aktuell idag och sällan har den tolkats vackrare än av David Åhlén och Jonathan Johansson (som 2008 slog igenom stort med singeln En hand i himlen).

Lyssna på sången i Musikspelaren.

Sången finns på David Åhléns senaste CD "Ande Du Som Livet Ger - Live Från STHLMS Bönehus". Antingen digitalt på iTunes eller så kan den med fördel beställas direkt från David Media. Maila bara info@davidmedia.se. Skivan kostar 149 kr inkl frakt.