Välkommen

24 juli 2014
Till minne av Emanuel Sandgren

Musikern och lovsångsledaren Emanuel Sandgren dog den 18 juli efter en kort tids sjukdom. Oändligt saknad av alla som hade förmånen att lära känna Manne (som han kallades av sina vänner.) Emanuel var en gudabenådad musikant och vi hade förmånen att få ta del av hans känsliga och lyhörda musicerande på många skivor och på konferensen Lovsång där han ofta medverkade. Så sent som i april i år gjorde Emanuel samtliga instruktionsvideos till skivan "Du gör allting nytt".

För några år sedan producerade Emanuel skivan Amen  med Mattias & Therese Martinson. Han musikantskap genomsyrar skivan där han trakterade gitarrer, banjo, mandolin, lap steel, pedal steel och även bas och keyboard. Emanuel arrangerade många av sångerna, bl.a. en finstämd version av Emil Gustafssons psalm "Hur underlig är du".

Det känns passande att hedra Emanuels minne med en spellista på några sånger där han medverkar och/eller skrivit. Ibland händer saker som gör att sånger och texter "drabbar" oss. Här är texten till "Hur underlig är du" - en text till tröst för alla oss som frågar "varför" men också en text som bekräftar det vi vet i våra hjärtan - att Emanuel är hemma hos sin himmelske Far - där alla tårar torkas bort och alla frågor får svar.

             "Our loss is heavens gain"

Hur underlig är Du i allt vad Du gör
Text: Emil Gustafsson 1895 Sv, Psalm 268
Musik: Ur Hjärtesånger 1895 svensk folkmelodi
Arr: Emanuel Sandgren & Mattias Martinson
Copyright © Detta arr: 2010 David Songs

Hur underlig är Du i allt vad Du gör, vem kan Dina vägar förstå
Men ett är dock säkert: den väg Du mig för, för mig är den bästa ändå

”Här nere du vet ej, mitt barn, vad jag gör, men du skall få se det en gång
Du ängsliga hjärta, vad sörjer du för? Ej prövningens dag är så lång”

Mång tusende vagnar, o Herre, Du har, och vilken Du väljer för mig
kan göra detsamma, ty lycklig jag far till himlen i sällskap med Dig

Och när som Elia i ilande fart jag lämnar den ödsliga strand,
all smärta försvinner och allting blir klart hos Jesus i fröjdernas land

I tillbedjan skall vi då böja oss där, och ropa mångtusen i kör:
Rättfärdig och nådig, o Herre, Du är för evigt i allt vad Du gör!

Så bidar jag tålig och nöjd med min del, till dess alla varför får svar
Mitt härliga hopp, det kan aldrig slå fel: ett arv utan like jag har