Välkommen

Maria Gustin-Bergström

Information
Namn:
Webb: http://www.mariagust...

BIOGRAFI

Maria är född i Stockholm i början av 70-talet och sjöng tidigt i kör i Filadelfiakyrkan i Stockholm, bland annat i kören Voice som medverkade i den första musikalen med Psaltis i Sverige, "Vilket liv" som finns på LP. (för den intresserade så säger Maria repliken "Ja, jag tror att Jesus är som en klippa - vi kan bygga våra liv på Honom. åh, åh, åh, här kommer en sång" och sjunger första solot på sången "Bygg inte hus" som genom denna musikal spreds i Sveriges barnkörer).

I årskurs 4 började Maria på Adolf Fredriks musikskola i Stockholm och sjöng där klassisk körsång under 5-7 timmar varje vecka och hade stora konserter varje termin i kyrkor, konserthus och tv-program. Hon fortsatte även att sjunga i flera olika körer i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Maria gick 4-årigt tekniskt gymnasium och arbetade som laboratorieingenjör inom läkemedelsindustrin under ett antal år.

Maria läste vidare till Civilingenjör på Chalmers och jobbade i många år som ingenjör. Numera är hon pastor i Pingstkyrkan i Linköping.

Genom olika vägar så började en längtan att skriva egen musik växa fram, och 1998 skrev Maria en julmusikal som fick namnet "Kärlekens väg" (som har spelats i många olika kyrkor i Sverige och Estland). För mer information om denna musikal, se www.tomsing.se. Under denna tid började hon sjunga allt mer, bland annat på Teamevangelisations veckokampanjer och Hönökonferensens nattmöten.

Samtidigt började Maria skriva mer och mer egna sånger, och hon har nu ett 60-tal sånger utgivna på olika förlag (Notlinjen (fd Libris) förlag, David Media, Tomsing).

Maria medverkade 2003 på skivan "Mitt ibland oss" (David Media), samt 2005 på skivan "När jag ser din himmel" (David Media). 2004 kom musikalen "Kärlekens väg" (Tomsing) ut på skiva med tillhörande noter och manus.

2008 kom hennes första soloskiva "Solregn" (David Media) ut, och i november 2008 fick hon det 10-årsjubilerande Utbultstipendiet med motiveringen: "Djupt rotad i svensk musiktradition visar Maria Gustin Bergström att hon besitter det som i alla tider varit erkända psalmförfattares signum - förmågan att med helighet som fokus, trovärdigt förmedla människors glädje, förtröstan och längtan efter Gud."

2010 kom uppföljaren till "Solregn"- "Mellan trasiga kanter och trådar av guld" (David Media), där Maria ännu mer hittat det som blivit hennes egna musikaliska uttryck. I maj 2010 kom också ett nothäfte ut med alla 24 sånger från "Solregn" och "Mellan trasiga kanter och trådar av guld".

2011 och 2012 fick Maria Anders Frostensonstipendiet, vilket är ett stipendium som inriktar sig enbart på textförfattandet.

2013 kom Marias tredje soloskiva "Förundran" (David Media) ut, 12 nya sånger ytterligare ett steg musikaliskt mot den musikstil som är Marias signum: en blandning av svensk folkmusik, jazz, visa och psalm. Ett nothäfte med alla 12 sånger (inklusive 7 körarrangemang) kom också ut samtidigt som skivan.

2018 kom hennes femte skiva i eget namn, Vem är Du som hjärtat söker, som ges ut tillsammans med ett nothäfte med körrarrangemang.

Musikerna är i stort sett samma på alla tre soloskivor och bandet har spelat tillsammans sedan 2008.

Maria är ute kontinuerligt och har konserter, ofta tillsammans med lokala körer, med sin make Mikael Bergström på piano och/eller delar av/hela bandet. Hon har medverkat i tv-gudstjänster, gjort morgonandakter i Sveriges Radio, skrivit i tidningen Sändaren samt sjungit på konferenser.

Produktioner med Maria Gustin-Bergström